Tehlikeli tropik bölgelerde ve ormanlarda yaşayanlar - ormandaki yaban domuzu

Pin
Send
Share
Send
Send


Orman avcısı ve zorlu bir canavar - büyük bir orman domuzu. Bu yaban domuzu hiç de zararsız değil, agresif. Bu tür ifadeleri nasıl alıyoruz ve bu hayvan gerçekten tehlikeli mi? Daha fazla bilgi edinmek için teklif ediyoruz.

Özellikler

Zoologlar, büyük orman domuzunun şu ana kadar en az çalışılan hayvanlardan biri olduğunu iddia ediyorlar. Ve hepsi onun varlığıyla ancak XX yüzyılın başlarında biliniyordu. Bu hayvanlar alışılmadık bir karaktere sahip, insan teması ile iyi gitmiyor, ancak yeterli derecede iyi niyetli olduklarında iyi evcilleştiriliyorlar.. Şu anda, orman domuzlarının etnik vatanında aktif olarak avlanmaktadır.

Aslında, hayvan iki sorunun kaynağıdır: domuz veba virüsünün taşıyıcısı ve bitki zararlıları. Bu iki nüanstan dolayı yaban domuzlarını ve domuzları yok ediyorlar, ancak bu hayvanlar yıl boyunca çok üretken ve üreydikleri için neslinin tükenme tehlikesi altında değiller.

köken

İlk defa 1904 yılında doğa bilimci Olfield Thomas tarafından büyük bir orman domuzu tür olarak tanımlandı. Daha sonra Latince ismi Hylochoerus meinertzhageni (İngiltere'den bir doğa bilimci olan R. Meinerzhagena adını aldı) verildi. Bilim adamlarına göre, ilk kopyalar Afrika'da ekvatoral bölgeye daha yakın çıktı.

Ancak, en geniş vahşi orman domuzları nüfusu Kongo, Kamerun, Zaire ve Gabon'da yaşamaktadır. Ormandaki yaban domuzlarının yerel çeşitleri Ukrayna, Rusya, Belarus ve Amerika'da ve Asya'da yaşamaktadır. Şimdi bu hayvan türleri, sağır bir ormanlık alanın olduğu her yerde bulunabilir.

görünüm

Yaban domuzu büyüklüğünde etkileyicidir - ortalama bir bireyin ağırlığı yaklaşık 76 kg ve en büyüğü 275 kg'dır. Büyüme 110 cm ve 210 cm ye kadar uzar, erkekler her zaman kadınlardan daha uzun ve uzundur. Hayvanın tüm vücudu sert siyah yünle kaplıdır ve gri yastıklar da vardır. Domuz büyüdükçe, kelleşir. Erkeklerin başı göze çarpıyor ve vücuda göre büyük görünüyor. Erkeklerde, "yanaklar" veya "nodüller" de açıkça ifade edilir - dişlerin üzerindeki tüysüz çıkıntılar.

Bu çıkıntılar, dişiler ve bölgeler için yapılan kavgalardaki yaban domuzlarını korur ve aynı zamanda kalın çalılar arasında gezinirken hayvanın gözlerini çiziklerden korur. Görünümün karakteristik detayı: Alnında ve boynunda küçük bir peruk var. Uzun ve küçük bir püskül ile dişi ve erkeklerin kuyruğu, özellikle çalışma sırasında yere paralel olarak yapışır. Ayrıca vahşi orman domuzlarının kokulu bir sır üreten özel bezleri vardır.

Kadınlar için hoş olmayan bir koku genellikle erkeklerde daha güçlüdür, ancak dişiler daha az tatlı değildir. Böylece hayvanlar bölgeyi işaretler, birbirlerini ve gençlerini tanır. Dört ayaklı ayakları olan orman domuzlarının bacakları, yan parmakları kuvvetle gelişmemiştir. Dişi nodül neredeyse farkedilemez, ayrıca dişleri yoksundur. Ancak erkek dişler o kadar uzun olabilir ki bükülseler bile çok nadirdir.

Üreme ve yavrular

Güçlü bir erkek sadece sürünün başı değil, aynı zamanda baş bayanlar dadır. Yabani yaban domuzları genellikle yaklaşık 20 kişinin sürülerinde yaşadığı için, erkek mümkün olduğu kadar çok dişiyi örtmeye çalışır. Ama daha sık, sürüdeki her domuzun kendine ait olanı savaşta kazanır, erkektir. Erkek hiyerarşisi, kadınlar için özel savaşlarla desteklenir. İki domuzu hızlandırır ve sonra alnları çarpıştırır. En güçlüsü sürünün başı olur ve daima kendisini ayrı tutar.

Damızlık orman domuzları çok aktiftir. Dişi yavru, doğumdan hemen sonra hamile kalır, böylece domuz yavruları her 4-5 ayda bir doğar. Çöpte bulunan birey sayısı 2 ila 4 adet yaban domuzu. Doğum başlamadan önce, orman domuzları ortak sürüyü terk eder ve kendisi için doğum için bir “yuva” düzenler. Bebekler doğduktan ve biraz büyüdükten sonra (bir hafta sonra), dişi sürüye geri döner. Yabani orman domuzları, bölgelerini yabancılardan çok agresif bir şekilde koruyan, hanımlarının ve yavrularının mükemmel savunucularıdır.

Domuzlar genellikle sadece annelerini değil, domuz komşularını da beslerler. Bu genetik olarak sadece 1-2 bebeğin 4 domuz yavrudan hayatta kalmasıyla ilgilidir. Çoğu zaman yaban domuzları sırtlanlar tarafından avlanır ve ayrıca yaban domuzları kendilerini gençlere yanlışlıkla yaralar ve yuvaya bastırırlar. Gençlerde cinsel olgunluk 1,5 yılda başlar. Bir sonraki videoda yaban domuzu yedekte bir yavru ile.

Yaşam yolu

Favori habitat - genel olarak tropikal ormanlar ve ormanlık. Orman domuzları çok yükseklere tırmanabilir - dağlarda, tropik alanların en geçilmez çalılıklarına. Eğer bölge korunuyorsa, domuzlar çoğunlukla gündüz aktif olurlar ve gece uyurlar. Daha özgür koşullarda, avcı çoğunlukla geceleri avlanmaya çalışır. Ormandaki aile kandaki domuzlar - akrabalar topluluğu gibi, son derece temas halindedirler. Nadiren 10 kişiden az bir sosyal domuz grubu vardır.

Bir sürü genellikle klanlarının topraklarında yaşar ve avlanır (yaklaşık 20 metrekare). Erkek alanını ferruginous bir sır ile işaretler ve yabancılar toplulukta yabancı topraklarda takılmazlar. Düzenli sürü rotaları: sulama yerine ve otlatma yerine (kalın otlu alanlar). Ayrıca, sürü mutlaka mutlaka gençlerin yüzdüğü çamur birikintilerini ziyaret eder. Kir kuruduğunda, domuzlar çöp yüzeyinden kurtulup temizlenmek için sırt yüzeyini ağaçlara sürtüyor.

gıda

Ormandaki yaban domuzlarında yiyecek arama toplu olarak gerçekleştirilir. Onlar kesinlikle gelen ve yenilebilir olarak kabul edilebilecek her şeyi yiyorlar. Afrika topraklarında, domuzlar genellikle genç sürgünler, meyve ve bitkileri yerler. Diğer bölgelerde, meyveler, meşe palamudu, böcek ve hatta küçük kemirgenleri yerler. Büyük miktarda yaz ve sonbaharda ot yiyin. Yabani orman domuzları (tropik bölgelerde yaşıyorlarsa) bambu, lianas gevşediklerinden mutludurlar. Yaban domuzları ve yaban domuzları, yumurta yiyerek kuş yuvalarını tahrip eder.

Özellikle avdan sonra daha büyük avcılar tarafından geride bırakılmış olanı yemek yeme dışında bırakmaz. Tabii aynı zamanda, böcek larvaları, köylülerin kültür bitkileri. Bu nedenle orman domuzları ekili arazileri korkutup yok etmeye çalışıyor. Yaban domuzları ve termitler yiyip evlerini mahvediyorlar - termitler. Böylece hayvanlar doğada doğrudan bulunmayan mineral tuzları elde eder.

İlginç gerçekler

  • Kaba, dayanıklı orman domuzlarının derisinden, Afrikalı kabileler yüzlerce yıl önce askeri kalkan diktiler;
  • Yaban domuzu yaban domuzu orman domuzlarının en yakın akrabasıdır;
  • Sürü hiyerarşisi açık kurallara işaret eder - daha genç ve daha zayıf bireyler her zaman liderin arkasına gider, lider devam eder ve kadınlar - en sonunda;
  • Orman domuz kafatasları, özellikle kafataslarında dişler korunuyorsa, koleksiyoncular için bir çeşit kupa;
  • Erkek başının ön kısmı 200 kg'dan daha ağır bir darbeye dayanır.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Popüler Kategoriler